Logboeken

Kalender

« Juli 2018 »
MDWDVZZ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Zoeken

 

Laatste Berichten

 • voorbijtrekkende auto’s
  10 Juni 2007 - 16:08
 • voorbijtrekkende auto’s

  Alkmaar, 10 juni 2007


  Lieve Rien,

  Ik kijk naar de voorbijtrekkende auto’s en verbaas me over de teksten die er vaak op staan. In de meeste gevallen wordt alleen de naam van het bedrijf en een omschrijving daarvan genoemd. Maar teksten als “clean is just the beginning”, “samen voor resultaat” of “de bouwers voor uw toekomst” (er stond echt ‘voor’, dat is geen fout van mij) passeren ook regelmatig. Deze teksten rechtvaardigen een bestaan en een aanwezigheid op de weg. Men verplaatst zich naar een hoger doel. Men is onderweg naar het (schonere) begin, naar het resultaat - wat een jaloersmakende belofte trouwens - en bouwt aan mijn toekomst. Bedankt! De teksten beloven veel. Zittend in de berm lijkt míjn aanwezigheid opeens nutteloos en onzinnig. Wat doe ik hier? Mijn lichaam is vies bezweet en mijn handen grauw van het werken en ik heb geen oplossing voor de toekomst. Mijn handelen is zo weinig meetbaar.
  Hoe ‘leest’ mijn publiek, de automobilist, eigenlijk mijn aanwezigheid, mijn tenten en bouwsels (een soort nomadische onderkomens)? Wat ziet hij en wat denkt hij te zien? vraag ik me af. Ik voel opeens een intense nieuwsgierigheid naar mijn publiek. Ik moet met hem praten! Maar moet ook ik verklarende teksten op schrijven of, net als mijn buurman, de wegenbouwer, een groot informatief bord neer zetten en opzichtige vlaggen ophangen? Zou dit mijn aanwezigheid rechtvaardigen en mijn rol verduidelijken?

  Ik blijf vandaag nog lang zitten en kijk naar de voorbijtrekkende automobilist. Terwijl ik dat doe en dit opschrijf vervliegt mijn onzekerheid. Wat is nou mooier dan zoekende te zijn, en wat krachtiger dan onzekerheid? Ik stap in mijn auto en trek verder.

  Veel groeten, Eva.


  de tekening heet "schuilen"

     Eva - 10 Juni 2007 - 16:08

  Navigatie...

  Vorig bericht : in de berm
  Volgend bericht : IK WOONDE DAAR!