Logboeken

Kalender

« Juli 2018 »
MDWDVZZ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Zoeken

 

Laatste Berichten

 • waar woont de kunstenaar?
  16 Juni 2007 - 23:18
 • waar woont de kunstenaar?

  Alkmaar, 16 juni 2007

  Lieve Rien,

  De laatste dagen waren enerverend. Dieven hebben mijn beelden gestolen en vernield, waardoor ik niet alleen mijn (werk)plek kwijt ben, maar ook mijn ingezette gedachtegang verstoord is. Ook alle media-aandacht voor dit incident (het stelen en vernielen van een kunstwerk. Niet voor het feit dat mijn gedachtegang verstoord is en mijn (werk)ruimten vernietigd zijn!) kostte tijd en energie. Na aanleiding van dit incident stuurde ik een open brief naar de krant en deelde ik diezelfde brief aan voorbijrijdende automobilisten uit. Hierin stelde ik de vraag: “Waar moet ik nou wonen zo niet daar?”. Weet je nog hoe ik in mijn laatste brief schreef over mijn intense nieuwsgierigheid naar mijn toeschouwers? Nu heb ik contact!

  “Ik vraag me af waar je in hemelnaam mee bezig bent. Stel je voor dat iedereen zomaar zijn tentje op gaat zetten langs de N242 ... wordt het een aardige rotzooi... Het enige wat gebeurd is, dat de automobilist afgeleid wordt, met alle risico’s van dien. ...”
  “Wat een bijzonder initiatief zeg! ... Laat u niet ontmoedigen door een stel vandalen die verder niets te doen hebben en ga vooral door! ...”
  “Prachtig wat je doet en moedig! ...”
  “In Johannesburg zit internetcafé genaamd ‘die tent van Klee’. Als ze hier passerende automobilisten zou benaderen, loop ze goede kans een haring in haar doos te krijgen ...”
  “Tenten horen thuis op een camping en niet in de berm van een snelweg. ...”


  Ik heb namen, adressen en meningen, maar schrijf vooralsnog niet terug. Moet ik dat eigenlijk wel doen? Is een beeldend antwoord niet ook genoeg? Waarom heeft eigenlijk niemand op mijn vraag geantwoord?
  Jij hebt in het verleden schilderijen gemaakt met de tekst: ”De plek waar de zwerver woont”. Ik voel me zwervend. Maar ook jij hebt mij geen antwoord op mijn vraag gegeven. Waar woont de kunstenaar?


  Veel groeten, Eva.

     Eva - 16 Juni 2007 - 23:18

  Navigatie...

  Vorig bericht : ongenuanceerd, kwetsend en hartverwarmend, vrolijk
  Volgend bericht : uw reactie graag