Kerstboodschappen

Kunstenaar: Frederieke Jochems
Website: www.franjo.nl
Werkperiode Orbino: december 2006

De best bezochte kerstfilm dit jaar is te zien langs de provinciale weg N242 in Alkmaar. Cineaste/beeldend kunstenaar Frederieke Jochems roept inwoners van Noord-Holland op (oude) homevideo’s en filmpjes in te sturen van hoe zij kerst vieren. Jochems gaat het materiaal bewerken tot de film ‘Kerstboodschappen’.
Deze zgn. roadmovie is in de week voor kerst tijdens de avondspits op onverwachte plekken te zien rond Orbino, het kunstlab langs de N242 waar dagelijks tienduizenden automobilisten, fietsers en bromfietsers passeren.

  • Logboek Kerstboodschappen »
  • Bestel DVD van Kerstboodschappen »

  • Frederieke Jochems (1961) werkt met film, fotografie en nieuwe media, vanuit Franjo Studio in Amsterdam. Zij realiseerde in 2005 het openlucht fotomuseum ‘Paleis voor de laatste arbeiders’ met bewoners in het Amsterdamse School complex De Dageraad in de Pijp. Onlangs voltooide zij de historische documentaire ‘ZOUT ZOET’ , over Urk en de ‘andere’ geschiedenis van de inpoldering. Al in 2004 was zij uitgenodigd door UNIT1 met het project ‘Groeten uit Bergen aan Zee’ een UV-fotostudio voor badgasten op het Bergense strand.
    Kunstenaarsinitiatief UNIT1 produceert en programmeert Kunstlab ORBINO.
    Kunst en Cultuur Noord-Holland heeft Orbino in opdracht van de Provincie Noord-Holland geplaatst,
    als onderdeel van de reconstructie van de N242, de Oostelijke ringweg van Alkmaar.