Radio Orbino op FM 106.8

Kunstenaar: Anton Dekker/Irene Janze
Website: www.antondekker.nl & burojanze
Email: radio@orbino.nl
Werkperiode Orbino: december 2007

Anton Dekker en Irene Janze bouwen in december 2007 kunstlab Orbino om tot licht- en geluidsculptuur van waaruit live radio-uitzendingen worden gemaakt: Radio Orbino. Zo verrijst op het dak de installatie "ON AIR" met rondom de 7 meter hoge zendmast een woud van oude antennes, afkomstig van Alkmaarse daken.

Radio Orbino is in een straal van 2,5 kilometer rondom kunstlab Orbino langs de N242 te ontvangen op FM 106.8

 • Programmagids en archief »
 • Bestel DVD van Radio Orbino op FM 106.8 »

 • De soundscapes
  Alle aspecten van de constructie van het tracé N242 worden in geluid verwerkt. Het betreft een mix van registraties van het pure geluid van het inklinken van de weg, het geluid van de weg op alle momenten van de dag, interviews met betrokkenen, beschrijvingen, reportages en voordrachten. We hebben kunstenaars en collectieven benaderd die zich bezighouden met geluid en voordrachtskunst en kunstenaars en wetenschappers die zich met publieke ruimte of techniek bezig houden.
  Hoewel het uitgangspunt voor iedereen heel duidelijk is en Radio Orbino gemaakt wordt voor de weggebruiker en de omgeving, wordt de uitwerking zeer experimenteel met onverwachte deelnemers en momenten.
  Stem tijdig op ons af. Je bent er in een flits voorbij. Gelukkig is er parkeergelegenheid bij onze buurman, het tuincentrum Ranzijn. Je kunt naar het radiostation bellen of een bezoek brengen tijdens de open radiodagen en als je iets te melden hebt de open microfoon pakken. Eigenlijk probeert radio Orbino je af te remmen.

  Op internet leggen we een archief aan.

  Wil je de radiostudio gebruiken en een uitzending verzorgen?
  Optreden voor voorbijsnellende auto’s? Meld je bij ons aan.

  Bedenk wel dat er geen enkele reclame gemaakt mag worden en er geen Bumarechten kunnen worden betaald. Dus alleen eigen werk.

  Voor nieuws, ideeën, bijdragen: radio@orbino.nl - 06 2007 34 34
  Kunstenaarsinitiatief UNIT1 produceert en programmeert Kunstlab ORBINO.
  Kunst en Cultuur Noord-Holland heeft Orbino in opdracht van de Provincie Noord-Holland geplaatst,
  als onderdeel van de reconstructie van de N242, de Oostelijke ringweg van Alkmaar.