Ik ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit.
Kees Bolten

+31 6 2013 4503

kees[at]bolten.nl
Project: 

ORBINO

ORBINO is een tijdelijk kunstlab langs de N242.

De N242, de oostelijke ringweg rond Alkmaar is volledig vernieuwd. Deze omvangrijke klus met nieuwe viaducten, wegen, busbanen en fietspaden heeft ruim twee jaar geduurd.

Midden tussen de bouwputten stond het kunstlab ORBINO. Op uitnodiging van UNIT1 bivakkeerden en werkten een aantal kunstenaars afwisselend een maand in het kunstlab. Daar verbeeldden zij hun persoonlijke visie op deze infrastructurele ingreep in het Noord-Hollandse landschap.

De cyclus begon in de zomer van 2006 met Toine Klaassen. Als laatste kunstenaar in de reeks heeft hij in maart 2008 zijn revisie gegeven op het nu voltooide N242 gebied. 

De N242 is nu klaar, Na 8 enerverende kunstprojecten sluit Kunstlab ORBINO voorgoed haar deuren en verdwijnt de toren uit het landschap. De klus is gedaan.

 
Ik ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit!!!!!
Kees Bolten

+31 6 2013 4503
kees[at]bolten.nl