Ik ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit.
Kees Bolten

+31 6 2013 4503

kees[at]bolten.nl
Project: 

Creatorium

Het Artist in Residence programma in Alkmaar.

Midden tussen de culturele en creatieve initiatieven die zich op het terrein van HAL 25 hebben ontwikkeld (De Kaasfabriek, Vuur in Staal, Het Moment) staat het CREATORIUM: een tijdelijke woon en werkplek waar beeldend kunstenaars in 2016 de mogelijkheid krijgen een maand lang te werken midden in de culturele samenleving van Alkmaar.

Tijdens CREATORIUM werken 4 beeldend kunstenaars een opdracht uit en zorgen voor de presentatie van het werk in de openbare ruimte van Alkmaar. Dit doen ze onder leiding van een curator, artistieke mentoren en in samenwerking met het Alkmaarse bedrijfsleven.

Het voornaamste doel van dit initiatief is het professionele beeldend kunstveld te stimuleren zodat werk tot stand komt dat een betekenisvolle bijdrage levert aan de hedendaagse beeldende kunst in Alkmaar en omgeving.

CREATORIUM schept ruimte voor productie, onderzoek, experiment, kennisvergaring, uitwisseling en kritische reflectie. De residence heeft een woonunit (15 m2), een studiogedeelte van 36 m2 en een aparte opslagunit van 15 m2

 
Ik ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit!!!!!
Kees Bolten

+31 6 2013 4503
kees[at]bolten.nl